11:38 09.10.2018

На арсеналі поблизу Ічні горять 5 сховищ боєприпасів, великокаліберних ракетних комплексів і артсистем там немає - Генштаб

2 хв читати
На арсеналі поблизу Ічні горять 5 сховищ боєприпасів, великокаліберних ракетних комплексів і артсистем там немає - Генштаб

На території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області, де у вівторок виникла пожежа, зберігається переважно стрілецька зброя, там немає великокаліберних артилерійських систем і ракетних комплексів, повідомляє заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко.

За його словами, таких ракет, як "Бук", та інших великих ракетних комплексів на складах поблизу Ічні немає. "Там переважно стрілецька зброя", - сказав Р.Тимошенко на брифінгу в Міноборони у вівторок.

Заступник начальника Генштабу додав, що орієнтовно близько 20% того, що розміщується на складах, - це елементи боєприпасів.

За словами Р.Тимошенка, наразі інтенсивність вибухів знизилася, в зоні надзвичайної події - сильна задимленість, яка ускладнює розвідку за допомогою квадрокоптерів. "Тому здійснюється розвідка безпосередньо на місцевості. Туди висунувся пожежний танк і відповідний екіпаж, який безпосередньо на місцевості бачитиме, що робити, які причини та які подальші дії треба зробити, щоб завершити пожежу", - повідомив заступник начальника Генштабу.

"Станом на 9:30 пожежею охоплені п’ять сховищ. У результаті проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилася", - розповів він.

Р.Тимошенко також повідомив, що інформація про кількість боєприпасів, що зберігаються на складах, є непублічною, але уточнив, що вона в 1,5-2 рази менша від озвученої раніше та спростованої інформації про 88 тисяч тонн.

"Якщо вас цікавить загальний тоннаж, то ця інформація закрита, але приблизно в півтора-два рази помилилися кореспонденти, які давали інформацію", - заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Раніше в Міноборони повідомили, що додаткова потреба у фінансуванні міністерства на 2018 рік становить 13,1 млрд грн, із них 152,5 млн грн за програмою "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості і вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА