13:01 09.10.2018

Кириленко допускає, що диверсія на артскладах може бути спробою Кремля не допустити надання томосу про автокефалію УПЦ

2 хв читати
Кириленко допускає, що диверсія на артскладах може бути спробою Кремля не допустити надання томосу про автокефалію УПЦ

 Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко не виключає, що можливу диверсію на складах 6-го арсеналу Міноборони біля смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.) вчинили російські диверсанти з метою не допустити надання Українській православній церкві томосу про автокефалію.

"Хотілось би думати, що можлива диверсія на військових складах на Чернігівщині та початок розгляду святим синодом у Стамбулі питання про надання автокефалії для Української Церкви збіглися випадково. Однак усім зрозуміло, що Кремль готовий на все, аби не допустити томосу", - написав В.Кириленко у своєму акаунті у Twitter у вівторок удень.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н Чернігівської обл.) надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ та цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуюють населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, які підлягають евакуації, становить 18 794 особи. Станом на 11.00 вівторка у Держслужбі України з НС повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість унаслідок НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 20 км від складів, також заборонено рух довколишніми дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

У Генштабі ЗСУ також заявляють про те, що пожежа виникла після чотирьох зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу. Заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко на брифінгу у вівторок уранці заявив, що Оперативна група Генштабу провела опитування вартових на постах, які повідомили про факти вибухів, "тобто підриву, в чотирьох місцях арсеналу, причому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа". За його словами, одночасно було два вибухи й потім іще два вибухи на іншому кінці складів. Заступник начгенштабу повідомив, що станом на 10.00 пожежею охоплено 10% технічної території арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА