15:14 09.10.2018

Зі складів Міноборони, що горять на Чернігівщині, раніше вивезли близько половини боєприпасів

2 хв читати
Зі складів Міноборони, що горять на Чернігівщині, раніше вивезли близько половини боєприпасів

 Близько 50% боєприпасів, що зберігалися на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), де у вівторок уночі виникла пожежа, було раніше перевезено до інших арсеналів, повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко.

"З метою розосередження останнім часом з арсеналу вивезено близько 50% боєприпасів із майданчиків зберігання до захищених сховищ інших арсеналів і складів", - сказав Р.Тимошенко на брифінгу в Міноборони у вівторок.

Водночас позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив, що зі складів в Ічні раніше вивезли 56,5 тисяч тонн боєприпасів.

"Зі складів в Ічні встигли вивезти 56,5 тисяч тонн боєприпасів. Потрібно було вивезти вже наполовину менше, а решту утилізувати, бо там зберігалося багато старого", - написав Ю.Бірюков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок удень.

Він зазначив, що для транспортування такої кількості боєприпасів потрібно 1,5 тис. залізничних вагонів або кілька сотень залізничних складів, і "за перевезення боєприпасів Міноборони платить, безкоштовно нам ніхто нічого не перевозить".

Як повідомлялося раніше, Р.Тимошенко повідомив, що інформація про кількість боєприпасів, що зберігаються на складах, є непублічною, але уточнив, що вона в 1,5-2 рази менша від озвученої раніше і спростованої інформації про 88 тисяч тонн.

"Якщо вас цікавить загальний тоннаж, то ця інформація закрита, але приблизно в півтора-два рази помилилися кореспонденти, які давали інформацію", - заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Р.Тимошенко також розповів, що на території складів зберігається переважно стрілецька зброя, там немає великокаліберних артилерійських снарядів і ракет до таких систем, як ЗРК "Бук" тощо. "Там переважно стрілецька зброя", - сказав він, додавши, що орієнтовно близько 20% того, що розміщується на складах, - це елементи боєприпасів.

Заступник начгенштабу ЗСУ також інформував, що пожежею було охоплено п’ять сховищ боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА