18:15 09.10.2018

Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи снарядів на артскладах поблизу Ічні - Гройсман

3 хв читати
Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи снарядів на артскладах поблизу Ічні - Гройсман

Уряд України не залишить без підтримки жителів населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області, які опинилися в небезпеці через загоряння на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони з подальшою детонацією боєприпасів, заявляє прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"На території ймовірного ураження живуть близько 18 тис. осіб. Але поки що інформації про суттєві руйнування немає. Розводити паніку не треба. Якщо щось зруйнується - все відновимо. Ми візьмемо це на себе. Головне - щоб люди були збережені", - наводить слова В.Гройсмана прес-служба Кабміну у вівторок увечері.

Прем'єр зазначив, що наразі в районі працюють 18 пунктів тимчасового перебування, куди підвозять людей із місць підвищеної небезпеки. Кількість евакуйованих становить близько 12 тис. осіб. "Людей розташовано, треба віддати належне місцевій владі - харчуванням забезпечено, медикаменти є. Там, де треба, розпочинається опалювальний сезон. Все організовано згідно з планом, затвердженим на випадки таких ситуацій", - зазначив він.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 людини. Станом на 11:00 вівторка у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу через погане самопочуття внаслідок задимленості від НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 30 км від складів, що горіли, також заборонено рух прилеглими дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, ситуація на складах станом на 17:00 вівторка дає змогу вже найближчим часом приступити до гасіння силами пожежних розрахунків ЗС України та ДСНС України осередків пожежі по периметру технічної території.

При цьому в ДСНС України інформували, що в районі складів, що горять, зосереджено сили загальною кількістю 764 людини і 163 одиниці техніки, а Держслужба з НС створила резерв кількістю 109 осіб і 23 одиниці пожежної техніки. Крім цього, приведено в готовність два пожежних літаки, медичні літак і вертоліт і в резерві на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-Пасажирський, Дарниця, Полтава і Кагамлицька перебувають сім пожежних поїздів, проте зважаючи на тривалі вибухи рятувальники поки що не можуть приступити до ліквідації НП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА