18:35 09.10.2018

Порошенко вимагає перевірити всіх, хто забезпечував охорону арсеналу Міноборони у Ічні у ніч перед вибухами

3 хв читати

Наразі розглядаються три версії причин детонації боєприпасів на арсеналі Міністерства оборони поблизу Ічнія Чернігівської області, президент України Петро Порошенко вимагає провести перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками доповіді силових відомств президенту країни в зв'язку з ситуацією на військових складах, за даними СБУ наразі розглядаються три версії причин події. "Основна з них - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів, третя - навмисний підпал або підрив для приховування нестачі боєприпасів", - зазначено в повідомленні.

П.Порошенко зазначив, що мають бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини у ніч, коли сталися вибухи.

"Щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, щоб не допустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника", - зазначив він.

Президент наголосив, що ситуація, коли одночасно відбуваються підриви трьох складів, а через 20 хвилин після цього одночасно підриваються ще шість складів, на яких зберігалася системи залпового вогню, вимагає ретельного розслідування.

"З огляду на близькість до російського кордону, не випадково, що основною версією Служби безпеки України, Військової прокуратури є диверсія", - зазначив П.Порошенко

Він наголосив, що не хоче "намагатися влаштувати покарання заради піару", але очікує оперативних і відповідальних результатів розслідування цієї надзвичайної події.

"Хочу окремо наголосити, що я очікую швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних", - сказав П.Порошенко, звертаючись до присутніх на нараді головного військового прокурора України Анатолія Матіоса та першого заступника глави Служби безпеки України Віталія Маликова.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.) надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ВСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуюють населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, які підлягають евакуації, становить 18 794 особи. Станом на 11.00 вівторка у Держслужбі України з НС повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість унаслідок НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір в радіусі 30 км від палаючих складів, також заборонено рух довколишніми дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбальство" (ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА