07:17 10.10.2018

Київрада має внести зміни до бюджету міста, щоб учителі отримали всі надбавки до зарплати

1 хв читати
Київрада має внести зміни до бюджету міста, щоб учителі отримали всі надбавки до зарплати

Київрада має внести зміни в бюджет міста, щоб учителі столичних шкіл, отримали всі заплановані надбавки до заробітної плати в повному обсязі, заявив мер Києва Віталій Кличко під час години запитань до мера на сесії Київради.

За його словами, проблема з виплатами виникла через розподіл державної субвенції Міністерством фінансів за новою формулою. В результаті цього Київ отримав понад 865 млн. грн. на заробітну плату вчителям.

"Ми неодноразово зверталися до уряду з проханням збільшити обсяги освітньої субвенції столиці на 2018 рік. На жаль, Києву коштів не додали, - підкреслив Кличко. - Сьогодні Департамент фінансів КМДА спільно з районними державними адміністраціями завершують розрахунки за сумою необхідних коштів, для виплати надбавок вчителям в повному обсязі. Щоб вирішити це питання ми готові здійснити перерозподіл видатків між бюджетними програмами та галузями. Для цього Київрада має внести зміни до бюджету столиці, який зараз готується", - зазначив мер.

Також В. Кличко зазначив, що в Києві вирішено питання про виплату грошової винагороди педагогам з нагоди Дня працівника освіти. Столичні вчителі отримають її у першій половині жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА