10:07 10.10.2018

На арсеналі біля Ічні спостерігається зменшення періодичності детонації до одного вибуху на 10 хвилин

2 хв читати
На арсеналі біля Ічні спостерігається зменшення періодичності детонації до одного вибуху на 10 хвилин

 На складах 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області станом на 9:00 середи спостерігається зменшення періодичності вибухів до одного вибуху на 10 хвилин, повідомив начальник управління комунікацій і друку Міноборони Олексій Чернобай.

"Станом на 9:00 здійснено розвідку з метою моніторингу тих осередків, які залишилися. Стосовно періодичності, то тенденція йде на зменшення. Наразі ми спостерігаємо один вибух на десять хвилин", - розповів О.Чернобай в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу вранці.

За його словами, наразі оперативна група вертольотом здійснює обліт території.

"Найближчим часом планується застосування пожежної авіації Держслужби з надзвичайних ситуацій, щоб здійснювати гасіння осередків тління, які залишилися на території арсеналу", - повідомив О.Чернобай.

Крім того, за його словами, на місці події чотири пожежних танки.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 людини. Станом на 11:00 вівторка у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу через погане самопочуття внаслідок задимленості від НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 30 км від складів, що горіли, також заборонено рух прилеглими дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

За даними СБУ, наразі розглядають три версії причин події. Основна з них – скоєння диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів, третя - навмисний підпал або підрив із метою приховування нестачі боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА