11:58 10.10.2018

Інтенсивність вибухів на арсеналі поблизу Ічні становила вранці один у три хвилини - Полторак

2 хв читати
Інтенсивність вибухів на арсеналі поблизу Ічні становила вранці один у три хвилини - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що інтенсивність вибухів на арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області станом на ранок середи становила приблизно один у три хвилини.

"Інтенсивність вибухів на сьогодні на ранок становить один вибух у три хвилини. Був іще потужний вибух уночі", - сказав С.Полторак на засіданні Кабміну в середу.

За його словами, особовий склад розпочав не тільки гасіння пожежі, а і проведення інженерної та повітряної розвідки, розмінування проходів для пожежної техніки.

"Зранку розпочала гасіння пожежі авіація ДСНС... Є ще задимлення на арсеналі, але я думаю, що найближчим часом ми будемо здатні ліквідувати цю подію", - сказав С.Полторак.

Як повідомлялося, раніше в середу начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай повідомив про зменшення періодичності вибухів до одного вибуху в 10 хвилин.

Інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.) надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 в секунду. Вдень вона значно знизилася - до 1 вибуху в хвилину.

Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 особи. У ДСНС повідомили про фактичну евакуацію понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість унаслідок НП.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА