14:35 10.10.2018

В Україні шукають коріння центру, який планував теракти проти журналістів і громадських діячів

2 хв читати
В Україні шукають коріння центру, який планував теракти проти журналістів і громадських діячів

Правоохоронці шукають "українське коріння" організованого РФ центру, який планував теракти проти журналістів і громадських діячів в Україні, заявляє генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У справі Бабченка все цілком очевидно. Як ми і заявляли разом із главою СБУ, РФ організувала тут центр на замовлення терактів проти журналістів і громадських діячів. Одним з дійових осіб цього центру був громадянин Герман (виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНСП) "Шмайсер" Борис Герман - ІФ)", - розповів Ю.Луценко журналістам у середу в Києві.

"Він пішов на угоду зі слідством ... вказав конкретно на фізичну особу, яка переховується в РФ, яка організовувала і фінансувала весь цей злочинний план. Таким чином, ми вважаємо, що ми нейтралізували цей центр", - додав генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, Б.Герман "підтвердив не лише існування списку, не лише всю ... діяльність із організації та замовлення вбивства Бабченка, він підтвердив і свої контакти з особами, які проходять у справі... Вказав чітко на організатора і фінансиста, який зараз там переховуються".

"Звичайно, ми шукаємо корені цього центру на території України, когось затримуємо, щодо когось проводимо оперативну роботу, думаю, що справу не завершено, принаймні доти, доки не будуть затримані організатори та фінансисти", - заявив генпрокурор.

Також, за його словами, цей центр, за попередньою інформацією, був не єдиним на території України. "СБУ ретельно працює над нейтралізацією будь-яких інших таких центрів терористичної чи диверсійної діяльності щодо будь-яких громадян, журналістів зокрема", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА