15:34 10.10.2018

Адвокати Єфремова стверджують, що за 2,5 роки суду обвинувачення не надало жодних доказів його провини

3 хв читати
Адвокати Єфремова стверджують, що за 2,5 роки суду обвинувачення не надало жодних доказів його провини

Адвокати глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді попереднього скликання Олександра Єфремова стверджують, що за 2,5 роки процесу над їхнім підзахисним і допиту 80 свідків сторони обвинувачення Старобільського суду Луганської області не були надані докази його провини.

"За 2,5 роки не було жодного відео, жодного матеріалу, що підтверджує, що Єфремов до чогось закликає, що він платить гроші терористам, що він причетний до будь-якої незаконної діяльності. За цей період ми не отримали жодного відео, жодного письмового доказу, яке доводило б провину політика Єфремова", - сказав на прес-конференції у вівторок у Києві адвокат Андрій Смирнов.

За його словами, під час процесі сторона обвинувачення додатково заявила двох свідків: це секретар РНБО України Олександр Турчинов і глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський. "Суд призначив дату їх допиту на найближчий час. Але ми впевнені, що ці люди не повідомлять чогось нового, нічого значного, що б вплинуло на перебіг справи, ми не почуємо", - зазначив А. Смирнов.

Його колега Олександр Мельников наголосив, що жоден із допитаних свідків обвинувачення, зокрема серед "найочевидніших недоброзичливців, які абсолютно вороже ставляться до Олександра Єфремова", "не викриває його буквально ні в чому". "Інших доказів у всіх матеріалах цієї справи, що становить 17 томів, до сьогоднішнього дня не виявлено", - вказав він.

О.Мельников також зазначив, що свідок Сергій Корсунський, якого підозрюють у створенні терористичної "ЛНР" і частково визнав свою провину, повідомив у суді, що він і нині покійний лідер луганських бойовиків в 2014 році Валерій Болотов ніколи не були знайомі з О.Єфремовим, а працював В.Болотов у С.Корсунського.

Крім того, адвокати О.Єфремова стверджують, що коли мітингувальники в Луганську 6 квітня 2014 року вимагали звільнити затриманих співробітниками СБУ бойовиків, то "звільнив цих людей і доправив" до будівлі управління СБУ в Луганській області тодішній начальник Управління МВС України в Луганській області Володимир Гуславський.

Захист О.Єфремова вказує, що свого часу В.Гуславського призначав на цю посаду і нинішній генпрокурор і екс-глава МВС України Юрій Луценко (В.Гуславський очолював МВС Луганської області з січня 2006 до січня 2007 року, а також з грудня 2007 до березня 2010 року).

Як повідомлялося, О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

О.Єфремов звинувачується в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій для зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставиться організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

Старобільський суд розглядає справу О.Єфремова по суті з лютого 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА