17:24 10.10.2018

У Таїланді зацікавилися українськими БТР - РНБО

2 хв читати
У Таїланді зацікавилися українськими БТР - РНБО

Військові Таїланду висловили зацікавленість новими українськими БТР-4МВ1, які, за їхніми словами, можуть стати основними бойовими машинами морської піхоти королівства, повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони України в середу за підсумками виставки "Зброя та безпека" та авіакосмічного салону "Авіасвіт ХХІ".

Під час переговорів секретаря РНБО Олександра Турчинова із заступником командувача ВМС Таїланду адміралом Сангкорном Понгсірі обговорювалися питання розширення двосторонньої військово-технічної співпраці. За інформацією тайських високопосадових осіб, придбана в Україні військова техніка та зброя, зокрема танки і БТР, "успішно пройшли всі випробування та взяті на озброєння армії".

Під час відвідування української експозиції О.Турчинов заявив, що зарубіжні партнери України задоволені українською зброєю і технікою. Він обговорив питання співпраці в оборонній та безпековій сферах із керівниками делегацій Польщі, Казахстану, Саудівської Аравії, Чехії, Туреччини і Таїланду.

Як повідомлялося, на початку 2017 року українські БТР-4Е успішно пройшли в Таїланді процедуру стандартизації військової техніки та озброєння, які закуповує тайський військовий замовник у рамках переозброєння ЗС Таїланду. За даними української сторони, завершення переговорного процесу з Бангкоком щодо закупівлі українських БТР-4Е Королівською армією Таїланду та відповідне рішення тайського замовника очікується в 2017-2018 роках.

У жовтні 2017 року на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2017" у Києві, український розробник бронетехніки ХКБМ ім. Морозова представило нову версію БТР-4Е - БТР-4МB1 із посиленим за стандартами НАТО захистом. Створений з урахуванням досвіду експлуатації під час бойових дій на сході країни на основі БТР-4Е із використанням модульного підходу у бронюванні, новий БТР-4МB1 має збільшений на 15% захист екіпажу, що відповідає стандартам НАТО, поліпшену ергономіку кабіни, бойовий модуль нової версії БТР-4 обладнаний тепловізором. Характеристики БТР-4МB1 дають змогу військовим задіяти цю бронетехніку для виконання будь-якого завдання: від дозорно-розвідувального до машини-амфібії для морської піхоти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА