08:17 11.10.2018

Гасіння пожежі на арсеналі біля Ічні триває, кількість вибухів зменшилася

3 хв читати
Гасіння пожежі на арсеналі біля Ічні триває, кількість вибухів зменшилася

Станом на 7.00 четверга, 11 жовтня, триває гасіння пожежі на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області, кількість вибухів зменшилась, повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 11 жовтня триває гасіння пожежі, інтенсивність вибухів боєприпасів значно зменшилася. Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано. До гасіння залучено 2 ІМР і 3 пожежні танки ЗС України. Для заправки водою пожежних танків залучено 12 автоцистерн ДСНС" , - йдеться в оперативній інформації відомства в четвер уранці.

Також повідомляється, що в районі надзвичайної ситуації працює близько 1 тис. осіб і 216 од. техніки, в тому числі від ДСНС - 260 осіб, 75 од. техніки та 2 літаки АН-32П.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 на секунду. Вдень вона значно знизилася - до 1 вибуху за хвилину. У середу вранці О.Чорнобай повідомив про зменшення періодичності вибухів до одного вибуху за 10 хвилин, проте, за даними міністра оборони України Степана Полторака, інтенсивність вибухів на арсеналі становила тоді приблизно один за три хвилини.

Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗС України і цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуйовано населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність підлягаючих евакуації жителів становить 18 794 особи. У ДСНС повідомили про фактичну евакуацію більше 12,3 тис. осіб. Крім того в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися за медичною допомогою у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість в результаті НП.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в / ч ЗС України, зокрема, відпрацьовують версію щодо можливої диверсії.

У ніч на четвер в Міноборони заявили про ліквідацію пожежі в повному обсязі. Начальник Управління комунікацій та друку відомства полковник Олексій Чорнобай зазначив, що "станом на 21:00 (середи - ІФ) зберігаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1-2 вибухів на годину, які не несуть загрози населеним пунктам поблизу арсеналу".

Також було відзначено, що підрозділи ЗС України спільно з ДСНС здійснюють заходи з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від міновибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА