09:46 11.10.2018

ДСНС: Ліквідація НП на артскладах під Ічнею триває, інтенсивність вибухів значно знизилася

2 хв читати
ДСНС: Ліквідація НП на артскладах під Ічнею триває, інтенсивність вибухів значно знизилася

Станом на 8:30 хвилин четверга інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилася, повідомляє прес-служба Держслужби України з НС.

"Пожежною авіацією ДСНС забезпечено гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу, літаками Ан-32П 11 жовтня у Києві здійснено 3 скидання (24 тонн), з початку робіт здійснено 24 скидання води (192 тонни). Пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС здійснюється заправка водою пожежних танків Міноборони", - повідомляє прес-служба Держслужби з НС.

Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення прилеглої до арсеналу 16-ти кілометрової зони. З початку робіт піротехніки проводили обстеження і очищення в населених пунктах Ічня, Дружба, Августівка і Гмирянка.

"Забезпечено реагування на 91 випадок виявлення населенням підозрілих предметів, вилучено 432 боєприпасів", - поінформували у ДСНС.

"Водночас у Міноборони України вранці в четвер повідомили, що на технічній території 6-го Арсеналу протягом ночі спостерігалося збільшення інтенсивності вибухів на двох майданчиках, де відбувалося тління, "у зв'язку з перепадом температури вночі".

"Зазначимо, що після 5-ї ранку інтенсивність вибухів на цих майданчиках пішла на спад. На території арсеналу сьогодні вранці вже працює аеророзвідка, яка виявляє осередки тління, а авіація Державної служби надзвичайних ситуацій України скидами води гасить їх", - йдеться в оприлюдненій на сайті Міноборони інформації.

На технічній території працюють дев'ять пожежних танків і три інженерних машини розгородження.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА