17:47 11.10.2018

У Запорізькій області мають намір провести тактичні навчання в місцях зберігання боєприпасів у зв'язку з ситуацією на арсеналі поблизу Ічні

2 хв читати
У Запорізькій області мають намір провести тактичні навчання в місцях зберігання боєприпасів у зв'язку з ситуацією на арсеналі поблизу Ічні

Рада оборони Запорізької області заявила про необхідність проведення тактичних навчань у військових частинах регіону, де зберігаються боєприпаси, щоб запобігти повторенню ситуації, яка сталася на військових складах в Ічнянському районі Чернігівської області, повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook він зазначив, що на порядку денному Ради оборони Запорізької області постало питання про готовність місцевих військових частин, що мають склади з боєприпасами, до реагування в надзвичайній ситуації та локалізації наслідків у разі їх виникнення.

"Ми зібралися після тієї ситуації, яка сталася на складах боєприпасів у Чернігівській області. Ми маємо докласти зусиль, щоб у нашому регіоні така надзвичайна ситуація не повторилася. На території Запорізької області розташовані частини, де є склади боєприпасів. Вважаю, що на кожному з цих об'єктів потрібно провести тактичні навчання", - написав К.Бриль.

Він зазначив, що найближчим часом Рада оборони Запорізької області звернеться до командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва з проханням дати дозвіл на проведення цих навчань.

Під час засідання Ради оборони регіону представники військових частин відзвітували про поточну ситуацію на військових об'єктах області, а також обговорили питання евакуації військових частин і мирного населення в разі надзвичайної ситуації на складах боєприпасів.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер у Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також зазначалося, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС вживають заходів для ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА