20:36 11.10.2018

Денісова просить представника Комітету ООН проти тортур сприяти розслідуванню побиття правоохоронцями РФ політв'язня Дудки

1 хв читати
Денісова просить представника Комітету ООН проти тортур сприяти розслідуванню побиття правоохоронцями РФ політв'язня Дудки

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до представника Комітету ООН проти тортур Єнса Модвігу з проханням забезпечити розслідування побиття і тортур російськими правоохоронцями українського політв'язня Володимира Дудки.

"Днями зустрічалася з рідними політв'язня Володимира Дудки. Вони розповіли мені про значне погіршення його здоров'я. З болем сприйняла інформацію про тортури Володимира співробітниками правоохоронних органів РФ", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер.

Вона повідомила, що російські правоохоронці тортурами електричним струмом і погрозами вбивства "вибили" з В.Дудки свідоцтво про визнання провини.

"Ситуація вимагає термінового втручання міжнародних органів. Сьогодні я звернулася до голови Європейського комітету з питань запобігання катуванням Єнса Модвігу. Я попросила його забезпечити розслідування і покарання винних у злочині, який був скоєний проти Володимира Дудки", - повідомила вона.

Також український омбудсмен наполягає на проведенні незалежного медичного обстеження В.Дудки.

"Російська Федерація має виконувати взяті на себе зобов'язання перед міжнародним співтовариством", - зазначила Людмила Денісова.

Росія обвинувачує Володимира Дудку в підготовці диверсії на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення окупованого Криму. Міноборони України заперечує, що заарештовані є його співробітниками. Він та інші українці, обвинувачені РФ в спробі диверсії, утримуються в СІЗО Сімферополя (Крим).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА