07:14 12.10.2018

Парубій назвав рішення синоду про надання автокефалії знаковим днем для Української церкви та історії України

2 хв читати
Парубій назвав рішення синоду про надання автокефалії знаковим днем для Української церкви та історії України

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав рішення синоду Вселенського Патріархату про надання Україні автокефалії знаковим днем для Української православної церкви та історії України.

"Це знаковий день історії України та її православної церкви! Вітаю всі рішення синоду Вселенського Патріархату", - підкреслив голова Верховної Ради України А.Парубій в четвер після оголошення рішення синоду Вселенського патріархату, повідомляє прес-служба апарату Ради.

Спікер також зазначив, що першим пунктом рішення синоду оголошено про процес надання Українській помісній православній церкві автокефалії. "Щиро сподіваюся, що найближчим часом відбудеться Всеукраїнський православний собор у Києві, в якому візьмуть участь всі ієрархи - патріоти України, які проголосять утворення єдиної помісної Української православної церкви, - сказав він.

Крім того, А.Парубій висловив переконання, що Патріарх Варфоломій вручить предстоятелю помісної Української православної церкви томос про автокефалію після об'єднавчого собору в Києві.

У свою чергу міністр культури України Євген Нищук заявив, що єдина помісна церква об'єднає суспільство ще більше.

"У непрості часи, які ми зараз переживаємо, єдина помісна церква ще більше об'єднає народ!" - зазначив Є.Нищук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер увечері.

Він додав, що Вселенський Патріархат в четвер прийняв історичне рішення "не тільки для українського народу, а й для всього світу"

Крім того, Є.Нищук наголосив на важливості вирішення "про визнання недійсною анафеми патріарху УПЦ КП Філарету і Предстоятелю УАПЦ Макарію і визнання їх канонічними".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА