08:15 12.10.2018

Суд засудив екс-"беркутівця" до 9 років в'язниці за передання "ДНР" відомостей про підрозділи сил АТО і про візити Порошенка й Авакова

2 хв читати
Суд засудив екс-"беркутівця" до 9 років в'язниці за передання "ДНР" відомостей про підрозділи сил АТО і про візити Порошенка й Авакова

Ізюмський міськрайонний суд м. Харкова визнав винним екс-бійця спецпідрозділу МВС "Беркут", який, перебуваючи в зоні АТО, передавав бойовикам "ДНР" інформацію про розміщення блокпостів, озброєння і переміщення підрозділів українських військ.

Згідно з вироком, оприлюдненим у Єдиному державному реєстрі судових рішень 10 жовтня, екс-"беркутівця" обвинувачували у сприянні діяльності терористичної організації (ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України) та в незаконному зберіганні боєприпасів (ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

"Визнати винним і призначити покарання ... у вигляді 9 років позбавлення волі без конфіскації майна", - йдеться у вироку.

Суд зарахував термін попереднього ув'язнення з 29 липня до 25 грудня 2014 року в термін покарання.

До початку дії вироку суд обрав обвинувачуваному запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту (з 22:00 до 6:00) без застосування електронних засобів контролю і зобов'язав його не виїжджати з Києва без дозволу прокурора або суду.

У резолютивній частині вироку зазначено, що обвинувачуваний, будучи інспектором відділення документування спецполку міліції ГУ УМВС у м. Києві, з 27 травня по 6 липня 2014 року був у відрядженні в зоні АТО і збирав і передавав активним учасникам т.зв. ДНР інформацію про розміщення блокпостів, озброєння, переміщення і розміщення особового складу та військової техніки підрозділів АТО. Так, у липні 2014 року він передав інформацію про прибуття до штабу АТО в сел. Довгеньке Харківської області міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, а також про візит до штабу президента України Петра Порошенка. Крім того, він передавав попередні плани щодо звільнення м. Слов'янська Донецької області шляхом його оточення, а також дані про розміщення штабу сил АТО в сел. Довгеньке.

Крім того, в бійця зберігалося понад 1 тис. патронів різного калібру без передбаченого законом дозволу.

Обвинувачуваний своєї провини не визнав повністю. Зокрема, в суді він заявив, що про візити президента і міністра до штабу АТО він дізнавався постфактум, з теленовин. Він також запевняв, що не знає, звідки в нього взялися патрони.

Прокурор просив засудити обвинувачуваного до 11 років позбавлення волі, а адвокат - виправдати, посилаючись на відсутність підтвердження законності проведення негласних слідчих розшукових дій, плутані показання одного свідка й небажання іншого з'явитися і дати свідчення в суді.

Вирок не набув законної чинності. На нього може бути подана апеляція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА