11:12 12.10.2018

У Великобританії ведуть розслідування щодо третього підозрюваного у "справі Скрипаля" і можуть пред'явити йому обвинувачення - ЗМІ

2 хв читати

Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування стосовно третього підозрюваного щодо інциденту в Солсбері, і розглядає, чи можна висунути проти нього обвинувачення, повідомляє газета "Дейлі телеграф".

"За даними "Дейлі телеграф", Скотленд-Ярд, який розслідує атаку з використанням нервово-паралітичної речовини в місті в графстві Уїлтшир, аналізує докази з перспективою вивчити, висувати чи ні обвинувачення щодо Федотова", - пише газета.

Одне з джерел газети висловило припущення, що С.Федотов міг вирушити до Великобританії, щоб проконтролювати проведення операції. У день отруєння, пише газета, він, за деякими даними, поїхав до Солсбері, імовірно, щоб переконатися, що С.Скрипаля та його дочки не було вдома в той момент, коли інші підозрювані наносили отруйна речовина на ручку дверей будинку С.Скрипаля.

Розслідування, що проводиться стосовно С.Федотова "дуже конфіденційне", і тому в Скотленд-Ярді його не прокоментували, зазначили в газеті.

Наприкінці вересня ЗМІ повідомляли, що британська поліція виявила третього підозрюваного в причетності до отруєння полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. За твердженнями ЗМІ, ця людина - громадянин Росії на ім'я Сергій Федотов.

Газета "Фонтанка" повідомляла, що С.Федотов прибув до Великобританії 2 березня, як і двоє інших підозрюваних - Петров і Боширов, але іншим рейсом, а полетів з Великобританії разом з ними 4-го березня, того ж коли на Скрипаля було скоєно замах. Інформація про С.Федотова була у британській поліції з самого початку, але з якихось причин її вирішили не публікувати, зазначає газета.

На початку березня 2018 року в британському містечку Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипаля отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

У Москві відкинули ці обвинувачення, заявивши, що хімічна зброя РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипаля російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова, які, за твердженням британських спецслужб, є агентами ГРУ.

У Лондоні їх заочно звинуватили в змові з метою вбивства С.Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері за допомогою нервово-паралітичної речовини типу "Новачок".

ЗМІ пізніше повідомили, що під іменами Р.Боширова і О. Петрова ховаються полковник ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, також співробітник ГРУ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА