13:34 12.10.2018

Порошенко перевіряє готовність ЗСУ до відсічі умовного противника на узбережжі Азовського моря

2 хв читати
Порошенко перевіряє готовність ЗСУ до відсічі умовного противника на узбережжі Азовського моря

У Донецькій області президент України Петро Порошенко перевіряє готовність Збройних сил України до відсічі умовного противника на узбережжі Азовського моря.

"Військові навчання з оборони узбережжя Азовського моря. Перевірка готовності сил і військ до відсічі можливої російської агресії з морського напрямку", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Після перегляду перебігу навчань П.Порошенко зазначив, що військові в п'ятницю відпрацювали на тверду "12".

У військових навчаннях беруть участь підрозділи морської піхоти, берегової артилерії, армійська авіація, танкові підрозділи Військово-Морських сил України та Сухопутних військ. У навчаннях у тісній координації із ЗСУ діють підрозділи Національної гвардії України та Державної прикордонної служби. Загалом у навчаннях беруть участь 600 військовослужбовців і 150 одиниць техніки.

Як наголошується в повідомленні, метою навчань є відпрацювання реакції української армії та флоту разом з іншими силовими підрозділами на можливу висадку умовного ворожого десанту на узбережжі Азовського моря.

П.Порошенко також провів оперативну нараду в штабі навчань, на якій заслухав доповіді начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та голови Держприкордонслужби Петра Цигикала про виконання завдань відповідно до рішення РНБО щодо протидії загрозам у Чорному й Азовському морях.

Президент у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області.

Раніше в серпні командувач Військово-Морських сил ЗСУ Ігор Воронченко заявив, що незабаром на Азовський напрямок заплановано перекидання додаткових сил морської піхоти, берегової артилерії та посилення корабельного угруповання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА