13:52 12.10.2018

Половина українців згодна на обмеження особистої свободи у разі необхідності - опитування Інституту Горшеніна

2 хв читати
Половина українців згодна на обмеження особистої свободи у разі необхідності - опитування Інституту Горшеніна

Майже половина громадян України (50,9%) не готова терпіти матеріальні труднощі заради особистої свободи, а також згодна (50,7%) на її обмеження з боку держави у разі необхідності, свідчить соціологічного дослідження Інституту Горшеніна.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими на прес-конференції в п'ятницю в Києві, на запитання про те, як респонденти розуміють поняття "свобода" близько третини українців (33,9%) зазначили, що свобода - це можливість робити все, що не завдає шкоди іншим . Також 33,9% респондентів відзначили можливість самому робити вибір і брати на себе відповідальність за нього, і 29% визначили можливість приймати рішення незалежно від думки інших.

Водночас 50,9% опитаних громадян відповіли, що не готові терпіти певні матеріальні труднощі заради особистої свободи і 40,1% надали б перевагу зворотньому.

Крім того, 50,7% респондентів погодилися з тим, що за певних обставин держава може обмежувати свободу своїх громадян, проте 40,5% опитаних відкинули цю ідею. Не змогли відповісти 8,8%.

Згідно з даними опитування, 51,6% респондентів оцінюють рівень свободи в Україні як низький; незадоволені рівнем справедливості - 90,4%, а рівнем солідарності - 73% опитаних.

Більше третини громадян (36,4%) вважають, що пенсійна система України має бути солідарною (розподільчої), 36,2% вважають, що вона має бути змішаною (солідарною та накопичувальною), а 18,5% виступають за чисто накопичувальну пенсійну систему .

Крім того, 61,7% опитаних українців вважають досить низькою якість освіти в Україні, охорону здоров'я - 89,8%, пенсійне забезпечення - 94,9%, трудову зайнятість - 90%, соціальне забезпечення - 91,4%.

Дослідження "Ставлення українців до соціал-демократії" було проведено Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі в липні-серпні 2018 року. Загалом було опитано 2000 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, без урахування окупованих територій АР Крим, м.Севастополь, окремих районів Донецької та Луганської областей. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА