15:19 12.10.2018

Кількість підозрюваних у справі про службові злочини поліцейських у харківському метро зросла до шести

1 хв читати
Кількість підозрюваних у справі про службові злочини поліцейських у харківському метро зросла до шести

Слідчі прокуратури Харківської області повідомили про підозру ще двом працівникам сектора патрульної поліції в метрополітені м.Харкова Національної поліції в Харківській області, які били затриманих.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури Харківської області, правоохоронців підозрюють у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України),

"Обидва підозрюваних - старші сержанти 30 і 35 років. Їхня причетність до скоєння злочину була встановлена при вивченні відеоматеріалів під час досудового розслідування", - зазначено в повідомленні.

За даними досудового слідства, ці поліцейські фігурують як мінімум в одному епізоді із застосуванням насильства до затриманого.

Прокуратура направила до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, прокуратура Харківської області оголосила про підозру у вчиненні посадових злочинів чотирьом працівникам сектора патрульної поліції, що несли службу на станції метро "Південний вокзал", які були викриті за матеріалами управління внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Їм інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.365 ч.3 ст.368 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди із використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

На сьогодні одному з поліцейських обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, трьом іншим - утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА