16:11 12.10.2018

У Старичах завершується будівництво казарм поліпшеного планування - Полторак

2 хв читати
У Старичах завершується будівництво казарм поліпшеного планування - Полторак

У Старичах Львівської області завершується будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців Збройних сил України, повідомив міністр оборони Степан Полторак.

"Минув рік, і в Старичах Львівської області наближається до завершення будівництво кількох казармених приміщень поліпшеного планування для військовослужбовців ЗС України, - написав С.Полторак у своїй сторінці на Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, в бюджеті Міністерства оборони на 2018 рік передбачено 2,3 млрд грн на будівництво житла для військовослужбовців-контрактників. Загалом запланованоя побудувати 184 казарм на 23 тис. ліжко-місць у 21 області.

13 червня заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ полковник Олександр Чергінець повідомив, що оборонне відомство планує в 2018 році завершити будівництво 125 казарм. "Щодо 125 казарм вже завершено процедуру відбору (генпідрядника - ІФ), перейшли до планування. Будівельні роботи розпочато на 124 об'єктах. Термін будівництва однієї казарми становить 210 календарних днів з початку робіт. На цей рік заплановано завершити будівництво 125 об'єктів, 50-60 об'єктів заплановано ввести в експлуатацію в першому півріччі 2019 року", - уточнив О.Чергінець.

За його словами, міністерство проводить закупівлі з будівництва через систему ProZorro. "На сьогодні розпочато процедуру закупівлі за 182 із 184 казарм, що становить 99% (обсягів будівництва - ІФ). 177 аукціонів вже відбулися. Кількість учасників у відборах - 865 компаній", - зазначив полковник.

Середня очікувана вартість однієї казарми становить 17,3 млн грн, середня вартість за укладеними договорами - 15,3 млн грн. Таким чином, загальна фактична економія становить 272,2 млн грн.

Другим етапом поліпшення житлового забезпечення військових буде будівництво сімейних гуртожитків для контрактників. За його словами, цього року розпочато будівництво трьох таких об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА