16:30 12.10.2018

СБУ викрила на хабарництві посадових осіб ПЗЗ

2 хв читати
СБУ викрила на хабарництві посадових осіб ПЗЗ

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві керівництво одного з підрозділів регіональної філії "Південно-Західна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця", повідомив прес-центр СБУ.

У рамках розпочатого кримінального провадження з’ясовано, що посадові особи незаконно надавали перевагу окремим логістичним компаніям для прискорення залізничних перевезень вантажу комерційних структур.

"Сума хабара за безперешкодну подачу одного залізничного вагона становила в середньому $100. Розрахунки здійснювалися і з використанням банківських карткових рахунків, і готівкою. Співробітники СБУ задокументували, що протягом 2017 року зловмисники отримали майже 2,5 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів справи вилучено документацію, банківські картки, записники, журнали обліку, листування та комп'ютерну техніку, що підтверджують здійснення операцій.

Трьом посадовим особам ПЗЗ повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності, тривають.

Операція проводилася спільно з департаментом безпеки "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, в березні Київська прокуратура повідомила про підозру у вчиненні розтрати державних коштів і службовому підробленні начальника одного з підрозділів Державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця".

Адміністративний центр ПЗЗ розташований у Києві. Її загальна експлуатаційна довжина - 4668 км, розгорнута довжина головних шляхів - 6438,1 км. Електротягою виконується 93,3% усіх перевезень вантажів і пасажирів. На Південно-Західній залізниці налічується 315 станцій. Експлуатаційну роботу залізниці здійснюють п'ять дирекцій із залізничних перевезень - Київська, Козятинська, Жмеринська, Коростенська, Конотопська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА