18:49 12.10.2018

CБУ викрила колишнього голову Вищого госпсуду на фінансуванні террорганізацій "Л/ДНР"

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України в рамках розпочатого кримінального провадження викрили колишнього голову Вищого господарського суду на фінансуванні терористичних організації "Д/ЛНР".

"Оперативники спецслужби встановили, що під час перебування на посаді зловмисник за неправомірну винагороду "впливав" на винесення необхідних замовникам судових рішень. Для легалізації отриманих коштів суддя через довірених і підставних осіб, зокрема, скуповував бізнес-об'єкти і комерційну нерухомість на тимчасово окупованих терористами територіях Донеччини", - повідомляє в п'ятницю прес-центр СБ України.

Співробітники спецслужби задокументували, що комерційні структури, підконтрольні колишньому голові суду, регулярно платили податки та збори так званим офіційним відомствам терористів.

"В одному з приміщень, придбаних суддею в Донецьку, було розміщено підрозділ фейкового центробанку "ДНР", - зазначили в СБУ.

Під час санкціонованих слідчих дій у Києві за адресами проживання зловмисника, інших фігурантів справи та їхніх офісів правоохоронці вилучили документацію та носії інформації, які можуть свідчити про причетність зловмисників до скоєння комерційних угод на території ОРДЛО та фінансування терористів.

"Співробітники СБУ також вилучили понад $210 тисяч, більше ніж 11 тисяч євро і понад 230 тисяч гривень. За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили і самого колишнього голову Вищого суду", - поінформували в СБ України, додавши, що досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму), триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА