19:03 12.10.2018

На підльоті до Лисичанська вранці було збито безпілотник, ще один зник на непідконтрольній території

2 хв читати
На підльоті до Лисичанська вранці було збито безпілотник, ще один зник на непідконтрольній території

Два безпілотні літальні апарати, які перетнули лінію розмежування і рухалися в напрямку Лисичанського нафтопереробного заводу (Луганська обл.), були помічені засобами протиповітряної оборони вранці в п'ятницю, один з них українські військові збили на висоті 2 км.

"Обидва БПЛА були ідентифіковані як ударні й такі, що становлять загрозу життю та здоров’ю мирних мешканців. Було прийнято рішення на застосування засобів ППО. В результаті відбиття повітряної атаки один безпілотний літальний апарат противника було збито, другому вдалося повернутися на непідконтрольну територію", - повідомляється на сторінці оперативного командування "Північ" у соцмережі Facebook.

При цьому наголошується, що в результаті знищення безпілотника цивільні особи не постраждали. "Ураження повітряної цілі відбулося на висоті 2000 метрів. Під час ураження ніхто з цивільного населення не постраждав", - ідеться в повідомленні.

У командуванні "Північ" нагадали, що саме цими днями в Лисичанську й сусідньому Сєверодонецьку відбуваються святкові заходи до Дня захисника України.

Як повідомлялося, в Лисичанську в п'ятницю вранці майже 700 учнів школи евакуювали внаслідок падіння уламка боєприпасу на територію навчального закладу, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова. Вона закликала правоохоронців невідкладно з’ясувати причини інциденту. "Попередньо вдалося встановити, що в повітрі розірвалася ракета від зенітно-ракетного комплексу "Оса". Одна з її частин впала на територію школи, інша – біля "Лисичанського заводу ГТВ", - повідомила вона.

У свою чергу в поліції Луганській області повідомили, що їм надійшла інформація від місцевих жителів, що вони чули вибух у районі парку і "що щось упало в парку й біля школи". "За попередньою інформацією вибухотехніків, на клумбі у дворі школи було виявлено частини снарядів", - ідеться в інформації.

У поліції підтвердили, що ніхто з дітей школи та інших жителів міста не постраждав, а також додали, що виявлені частини боєприпасів не становлять загрози.

Лисичанськ - місто обласного підпорядкування в Луганській області, центр території, підпорядкованої Лисичанській міськраді. Наразі лінія розмежування сторін проходить за 10-20 км від міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА