21:07 12.10.2018

Завершилося розмінування шести сіл під Ічнею

2 хв читати
Завершилося розмінування шести сіл під Ічнею

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє про завершення робіт з розмінування 4 сіл Ічнянського та 2 сіл Прилуцького району Чернігівської області, розташованих поблизу 6-го арсеналу Міноборони України, на якому в ніч на 9 жовтня почалася пожежа із детонацією боєприпасів.

"Протягом доби проводилася очистка 16 населених пунктів розташованих навколо арсеналу, завершені роботи в 6 населених пунктах (Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі). Протягом дня відпрацьовано 37 повідомлень населення про виявлення боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

На сайті ДСНС також зазначається, що загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Протягом дня на території арсеналу Міноборони спостерігалася одиночна детонація боєприпасів. Літаки Ан-32П і вертоліт Мі-8 ДСНС продовжували гасіння окремих осередків пожежі, здійснивши 39 скидів води (186 тонн), усього з початку робіт - 85 скидів (554 тонн).

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів. Евакуйовано близько 12,5 тис. осіб. Окрім того, в обладміністрації повідомили, що 63 людини звернулися за медичною допомогою у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в / ч ЗС України, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер в Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було відзначено, що підрозділи ЗС України спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА