19:32 13.10.2018

Порошенко: Полторак продовжить керувати Міноборони у статусі цивільної особи, відповідно до закону

2 хв читати
Порошенко: Полторак продовжить керувати Міноборони у статусі цивільної особи, відповідно до закону

Президент України Петро Порошенко прийняв рапорт міністра оборони України Степана Полторака про звільнення з військової служби, він продовжить керувати Міноборони у статусі цивільної особи.

"Степан Тимофійович Полторак подав відповідний рапорт і я, чесно кажучи, з дуже важким серцем, цей рапорт прийняв – про звільнення генерала армії України Полторака Степана Тимофійовича з військової служби", – сказав П.Порошенко на урочистих заходах з вшанування українських військових у Києві в суботу.

П. Порошенко зазначив, що відповідно до вимог закону України "Про національну безпеку" Міністерство оборони з 1 січня 2019 року має очолювати цивільна особа. "Закон узгоджений з нашими партнерами із НАТО, і така процедура передбачена. Моє рішення повністю відповідає духу і букві закону", - наголосив він.

"Цінуючи внесок Степана Полторака у відродження Збройних сил України, а до цього – відновлення і становлення Національної гвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством вже в статусі цивільного міністра", – сказав президент.

Глава держави подякував С.Полтораку за військову службу, якій він присвятив 35 років свого життя.

У свою чергу міністр оборони зазначив, що завершив службу в армії, але, не завершив своє служіння українському народу.

С.Полторак подякував П.Порошенку за створення нової української армії, яка, нарешті, стала гарантом державності і незалежності" України.

"Я вам вдячний за те, що ви повернули довіру, повагу і гордість до служби в Збройних силах України", сказав С.Полторак, звертаючись до президента.

Він також подякував усім солдатам, сержантам, офіцерам, генералам, з якими він служив. "Особливо тим, з якими я служив останні чотири роки, тому що це були найважчі роки в житті держави і мого життя", - сказав міністр.

Президент України також нагородив С.Полторака орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА