20:53 13.10.2018

У НАТО пообіцяли "захистити Атлантику" за допомогою авіаносця США

1 хв читати
У НАТО пообіцяли "захистити Атлантику" за допомогою авіаносця США

Авіаносець США USS Harry S. Truman візьме участь у стратегічних військових навчаннях НАТО Trident Juncture 2018 у Норвегії, щоб показати готовність альянсу "захистити Атлантику". Про це Sky News заявив командувач європейським командуванням Збройних сил США і верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті.

За його словами, присутність авіаносця стане відповіддю на активність російських підводних човнів у Атлантиці. "Росія приступила до розширення своєї присутності (в Атлантиці), а також модернізує свої сили, і ми маємо звернути увагу на це", - сказав Скапаротті.

Навчання НАТО відбудуться з 25 жовтня до 7 листопада на півночі Норвегії, в них візьмуть участь 45 тис. військових, включно з представниками України. Всього будуть задіяні солдати з 29 країн НАТО. За сценарієм навчань, військові мають звільнити окуповану територію північної частини Норвегії, умовним ворогом виступає вигадана країна Мурінус.

На початку жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг нагадав, що вчення в Норвегії були заплановані ще в 2013 році, але хід маневрів був змінений з урахуванням "нових загроз і викликів", зокрема, посилення військового потенціалу Росії. Генсек зазначив, що альянс "рішуче і пропорційно" діятиме у відповідь на зміну обстановки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА