07:59 14.10.2018

Український посол у США взяв участь у конференції, присвяченій модернізації оборони України

2 хв читати
Український посол у США взяв участь у конференції, присвяченій модернізації оборони України

Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий взяв участь у конференції, присвяченій розвитку оборонного і військово-технічного комплексу України.

"Посол України в США Валерій Чалий взяв участь у конференції "Прагнення України до створення зрілої нації. Заходи щодо розвитку військового та військово-технічного комплексу", яка відбувається у м.Вашингтон", - сказано в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у суботу.

Під час відкриття заходу, В.Чалий подякував організаторам і учасникам за постійну підтримку України та наголосив на важливості безпеки допомоги, що надається США Україні. Також він висловив подяку за рішення Адміністрації Д. Трампа надати Києву протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" - летальну зброю оборонного призначення.

Разом з тим, посол підкреслив важливість передачі Україні патрульних катерів класу "Айленд", що "стало сигналом для Росії, яка намагається дестабілізувати ситуацію в Азовському морі".

В.Чалий зазначив, що Україна здійснює важливі кроки в сфері реформування сектору безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу. Як приклад він навів прийняття Закону "Про національну безпеку України", що свідчить про незворотність заявленого курсу.

У Конференції взяли участь представники Міністерства оборони та Державного департаменту США, відомі американські експерти, в т.ч. Президент "Jamestown Foundation" Глен Ховард, Старший директор "Penn Biden Foundation" Майк Карпентер, представник "Heritage Foundation" Люк Коффі, народні депутати України Андрій Левус і Олексій Скрипник, Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА