19:16 14.10.2018

Ічня і 7 сіл залишаються відключеними від газопостачання через пожежу на арсеналі

2 хв читати
Ічня і 7 сіл залишаються відключеними від газопостачання через пожежу на арсеналі

Жителі 8 населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області залишаються відключеними від газопостачання у зв'язку з пожежею на території 6 арсеналу Міністерства оборони, повідомляється на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій у неділю.

За даними відомства, залишаються без газу 3 тис. 737 абонентів у самій Ічні, а також в селах Гмирянка, Іржавець, Гужівка, Рожнівка, Крупичполе, Бурімка, Максимівка. "Проводяться роботи з підключення цих населених пунктів, для чого залучені 73 особи і 13 одиниць техніки ... Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі", - йдеться в повідомленні.

Піротехнічні підрозділи відпрацювали 7 заявок (з початку залучення - 238). З початку залучення перевірений і очищений від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт (Ічня, села Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шиловичі, Монастирище, Вільшана, Коломійцеве, Полова, Колісники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городня, Тарасівка. Гмирянка, Коршаки, Лучківка, Червоне).

Робочі групи проводять комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об'єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Обстежено вже 3 тис 529 об'єктів з 9 тис 713 (36,3%). Місцева влада створила резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

Для забезпечення громадського порядку в населених пунктах, що входять в 16-кілометрову зону ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами, для чого залучено 15 спільних патрулів Нацполіції і Національної гвардії (10 автомобільних і 5 піших).

У 2 медичних закладах м.Прилуки та смт Парафіївка залишається 91 людина (в т.ч. 1 дитина) евакуйованих громадян. Психологи ДСНС надали психологічну допомогу 120 людям (усього з початку робіт - 2 тис 120 людей); ведеться інформаційно-роз'яснювальна робота серед місцевих жителів. Організована видача гуманітарної допомоги населенню, зокрема, зосереджено 42 тонни продуктів харчування, одягу - 8 тонн, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни - 500 кг.

Станом на 14:00 пожежні літаки ДСНС АН-32П зробили 6 скидів води (48 тонн) у межах арсеналу (всього з початку робіт - 129 скидів води, 750 тонн). Організовано чергування 7 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в прилеглому до арсеналу смт Дружба і на адміністративній території арсеналу. Пожежно-рятувальні відділення 1 раз залучалися до гасіння двох окремих осередків пожежі в лісі на площі 0,3 га біля с.Августівка.

Для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт залучено сили та засоби загальною чисельністю 625 осіб і 136 одиниць техніки від ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії, СБУ та комунальних служб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА