19:28 14.10.2018

"Марш УПА" в Києві завершився концертом на Європейській площі, більшість учасників уже розійшлись

2 хв читати
"Марш УПА" в Києві завершився концертом на Європейській площі, більшість учасників уже розійшлись

Акція "марш Української повстанської армії", яка відбувалася в центрі Києва в неділю, завершилася виконанням гімну Організації українських націоналістів "Народилися ми в великий час" і врученням "народних нагород" добровольцям і учасникам АТО, після чого на Європейській площі почався концерт групи "Кому вниз".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", як тільки всі учасники ходи, що розпочали ходу з парку Шевченка, зібралися на Європейській площі, їм було запропоновано виконати гімн ОУН. Виконання, в якому взяли участь 8,5 тисяч людей, було зафіксовано в Книзі рекордів України, як наймасовіше виконання цієї пісні.

Слідом за цим відбулося вручення "народних нагород" учасникам добровольчих батальйонів, які брали участь в антитерористичній операції на сході України з 2014 року.

Після цього на сцені, встановленій біля Українського дому, почався концерт групи "Кому вниз", яка традиційно виконує патріотичні пісні.

Наразі людей на Європейській площі значно менше, ніж брало участь у ході. Багато учасників маршу розійшлися, частина з них розосередилася центром Києва.

Як повідомлялося, традиційна щорічна хода учасників націоналістичних організацій "марш Української повстанської армії", приурочена до 76-річчя створення УПА, почалася близько 16:40 біля пам'ятника Тарасу Шевченку в однойменному парку і спочатку зібрала понад 10 тисяч учасників, а згодом їх кількість істотно зросла. Марш стартував від пам'ятника Т.Шевченку по вул.Володимирській і пройшов бульваром Шевченка і вул.Хрещатик до Європейської площі. Марш відбувався під гаслом "Повернемо Україну українцям". Ходу охороняло понад 100 правоохоронців, зіткнень не було.

У марші взяли участь активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери, партії "Національний корпус", національного визвольного руху "Правий сектор", Конгресу українських націоналістів, Організації українських націоналістів, С14 та інших організацій. В руках учасники несли прапори своїх організацій і патріотичні прапори, іноді запалювали фаєри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА