19:50 14.10.2018

Денісова заявила, що член екіпажу затриманого в Криму судна повернеться на батьківщину

1 хв читати
Денісова заявила, що член екіпажу затриманого в Криму судна повернеться на батьківщину

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що член екіпажу затриманого в Криму судна "ЯМК-0041" Геннадій Отичко, у якого померла мати, повернеться на батьківщину, де його зустрінуть представники українського омбудсмена.

Раніше в неділю Л.Денісова зажадала від уряду Російської Федерації відпустити екіпаж судна "ЯМК-0041", який утримується на території окупованого Криму.

"Вимагаю від РФ відпустити екіпаж судна "ЯМК-0041", який незаконно утримується на території окупованого Криму", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у неділю ввечері.

Вона зазначила, що один з членів екіпажу не може виїхати з Криму на похорон матері, оскільки у нього вилучили закордонний паспорт.

"Ми знаємо, що зараз член екіпажу судна "ЯМК-0041" Геннадій Отичко їде в Армянськ. Кордон з Кримом він переходитиме на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак". Там його чекають і в подальшому супроводжуватимуть мої представники", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, 4 травня російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041" з українськими моряками на борту. 16 травня Федеральна служба безпеки РФ оголосила про порушення кримінальної справи відносно капітана судна Віктора Новицького за ч.3 ст.256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням свого службового становища). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА