11:18 15.10.2018

Ічня і три села залишаються без газу, усі постраждалі населені пункти очищені від боєприпасів

2 хв читати
Ічня і три села залишаються без газу, усі постраждалі населені пункти очищені від боєприпасів

Жителі чотирьох населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області, зокрема міста Ічня, залишаються відключеними від газопостачання у зв'язку з пожежею на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України, повідомляється в зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Залишаються відключеними від газопостачання 3 тис. 015 абонентів у чотирьох населених пунктах (м Ічня, с. Гмирянка, с. Гужівка, с. Максимівка). Протягом доби повністю відновлено газопостачання чотирьох населених пунктів (с. Іржавець, с. Крупичполі, с. Рожнівка, с. Бурімка)", - йдеться в повідомленні ДСНС у понеділок уранці.

Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання і водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі, зазначили у відомстві.

14 жовтня авіація ДСНС здійснила авіаційну розвідку технічної території арсеналу, проведено 10 скидів води (80 тонн) у межах арсеналу і 11 скидів (22 тонни) - поза технічної території.

За інформацією Чернігівської обласної державної адміністрації, усі 39 постраждалих населених пунктів очищені від боєприпасів.

"Постраждалі населені пункти очищені від вибухонебезпечних предметів. Тепер необхідно оперативно обстежити всі сільгоспугіддя, щоб сільгоспвиробники мали можливість продовжити збір врожаю і проводити посівну кампанію. Також необхідно вивчити стан автодоріг, скласти відповідні акти, щоб була зрозуміла потреба у фінансуванні робіт із відновлення доріг", - повідомила в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юлія Свириденко на засіданні оперативного штабу в понеділок.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА