20:53 15.10.2018

Московський патріархат не вперше закликає Константинополь утримуватися від кроків, які підривають єдність Церкви

1 хв читати
Московський патріархат не вперше закликає Константинополь утримуватися від кроків, які підривають єдність Церкви

Архієрейський Собор Російської православної церкви ще в 2008 році закликав Константинопольський патріархат утриматися від кроків, які здатні підірвати єдність Православної церкви, йдеться в рішенні Синоду РПЦ, який відбувся в понеділок у Мінську.

"Синод Константинопольської церкви не має канонічних прав для скасування судових рішень, винесених Архієрейським Собором Російської православної церкви", - заявили члени Синоду РПЦ.

Як говориться в рішенні Синоду в Мінську, привласнення собі повноважень скасування судових та інших рішень інших помісних Православних церков - "лише один із проявів нового помилкового вчення, проголошеного нині Константинопольською церквою, яким надається Патріарху Константинопольському право "першого без рівних" (primus sine paribus) зі вселенської юрисдикцією".

"Таке бачення Константинопольським патріархатом власних прав і повноважень вступає в непереборну суперечність з багатовіковою канонічною традицією, на якій ґрунтується буття Російської православної церкви та інших помісних Церков", - попереджав Архієрейський Собор РПЦ у 2008 році.

Тоді Собор закликав Константинопольську церкву "надалі до загальноправославного розгляду перерахованих нововведень проявляти обачність і утримуватися від кроків, що можуть підірвати православну єдність", причому особливо це стосувалося до спроб перегляду канонічних меж помісних Православних церков.

Сьогоднішній Синод у Мінську також закликав помісні Православні церкви до оцінки дій Константинополя в Україні та спільного пошуку шляхів виходу з "важкої кризи, що роздирає тіло" Церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА