08:54 16.10.2018

Помер співзасновник Microsoft Пол Аллен

2 хв читати
Помер співзасновник Microsoft Пол Аллен

У США на 66-му році життя помер підприємець Пол Аллен, йдеться в прес-релізі заснованої ним компанії Vulcan Inc. У 1975-му році він разом з Біллом Гейтсом заснував корпорацію Microsoft.

"З глибоким жалем ми повідомляємо про смерть нашого засновника Пола Аллена, співзасновника Microsoft ... Пан Аллен помер у понеділок вдень, 15 жовтня 2018 року, від ускладнень неходжкінської лімфоми в Сіетлі", - йдеться в заяві компанії.

"Усі ми, хто мав честь працювати з Полом, сьогодні відчувають невимовну втрату. Він мав чудовий інтелект і пристрасть вирішувати одні з найскладніших проблем у світі, віру в творче мислення і нові підходи", - прокоментував смерть Аллена гендиректор Vulcan Inc Білл Гілф.

Пол Аллен народився в 1953-му році і з дитинства захоплювався електронікою. У школі, на заняттях з програмування він познайомився з Біллом Гейтсом. Зі своїм шкільним другом він зайнявся бізнесом у сфері програмування та комп'ютерної техніки. У 1975 році Аллен і Гейтс удвох заснували Microsoft, розділивши акції щодо 36% у Аллена до 64% ​​у Гейтса.

З Microsoft Аллен пішов у 1983-му році, після того, як лікарі вперше діагностували у нього рак, зберігши за собою частину акцій і місце в раді директорів. Після відходу з компанії йому вдалося перемогти хворобу. Аллен зайнявся інвестиційним бізнесом, вкладаючи кошти в технологічні стартапи. Крім того, йому належали футбольний клуб "Сіетл Сігокс" і баскетбольний "Портленд Трейл Блейзерс".

На початку жовтня Аллен повідомив, що у нього знову діагностували рак. "За минулі дев'ять років медицина досягла значного прогресу. Лікарі налаштовані оптимістично і бачать позитивну динаміку після перших сеансів терапії", - розповідав підприємець про свій стан.

Співзасновник Microsoft повідомив про наявність у нього ракової пухлини.

Forbes оцінював статки Аллена в $ 20,3 млрд. Він займав 44-е місце в списку найбагатших людей планети і 18-е в списку найбагатших американців.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА