11:09 16.10.2018

РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, розірвавши відносини з Константинополем - Порошенко

2 хв читати
РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, розірвавши відносини з Константинополем - Порошенко

Російська православна церква, розірвавши євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом, поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, заявив президент України Петро Порошенко.

"З очевидної подачі Кремля, керівництва країни-агресора повністю від нього залежне російське церковне начальство заявило про розрив християнського спілкування з Константинопольською Матір'ю-Церквою. Я переконаний, що така реакція духовної та світської російської влади і повністю залежного від російської влади церковного керівництва підтверджує, що ми з вам на правильному шляху. І так само, як Росія протиставила себе всьому світу в питаннях російської агресії на сході нашої держави, незаконної анексії Криму, позиції щодо Абхазії, щодо Осетії, щодо Придністров'я, так само зараз, на жаль, і Російська церква поставила себе на шлях самоізоляції та конфлікту з усім світовим православ'ям", - сказав П.Порошенко на зустрічі з екзархами Константинопольського патріархату в понеділок у Києві

Він зазначив, що молитва "За Україну" та мирні акції в День Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, засвідчили, що український народ об'єднався і не піддався на московську провокацію.

"Із таким нетерпінням вони (російська влада - ІФ) чекали, що хтось штурмуватиме храми, що десь там будуть якісь сутички, вони навіть підготували своїх тітушек, які мали виконувати цю роль. Господь зробив так, що все відбулося, відбувається і відбуватиметься абсолютно мирним шляхом", - зазначив президент.

Глава держави також додав, що подальший процес надання автокефалії Українській православній церкві відбуватиметься "мирно і відповідно до очікувань українського народу".

"Ще раз як президент, як віруюча людина, як громадянин України дозвольте висловити слова щирої вдячності Його Всесвятості, Синоду і вам за величезну роботу, яка нарешті... дала можливість мати Українську автокефальну православну церкву", - сказав П.Порошенко.

На початку вересня Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Памфільського Данила із США та єпископа Едмонтського Іларіона з Канади у рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні. Незабаром після ухвалення цього рішення екзархи прибули в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА