12:44 16.10.2018

Усі колишні добровольці продовжують оборону України в складі ЗСУ, окремих добробатів на передовій немає, заявляють у штабі ООС

2 хв читати
Усі колишні добровольці продовжують оборону України в складі ЗСУ, окремих добробатів на передовій немає, заявляють у штабі ООС

У прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил (ООС) не коментують заяву командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша про відведення 5 та 8 окремих батальйонів УДА з передової на сході України, проте зазначають, що добровольці не беруть участі в ООС.

"На сьогодні всі колишні добровольці, які продовжують брати участь в обороні наших територій, роблять це у складі Збройних сил України або інших військових формувань. Окремих добровольчих батальйонів на передовій немає", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок начальник прес-центру штабу ООС В'ячеслав Петровський.

Раніше Д.Ярош, за повідомленням ЗМІ, заявив про відведення двох батальйонів УДА з передової для створення загонів тероборони в усій Україні. "В цей день я оголошую про те, що 5 та 8 окремі батальйони УДА виходять з передової, але ми не виходимо з війни. Доки триває війна, ми будемо брати участь у ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА - це побудова територіальних загонів оборони, які мали б чіткий функціонал", - зазначив Д.Ярош під час виступу в Дніпропетровській обласній державній адміністрації 14 жовтня.

Як повідомляв раніше прес-центр штабу ООС, 24 липня в Краматорську командувач Об'єднаних сил Сергія Наєв зустрічався з керівником УДА, нардепом Д.Ярошем і обговорював можливу участь добровольців УДА в підготовці сил для охорони державного кордону, підрозділів територіальної оборони.

С.Наєв наголосив, що в законодавстві України не врегульовано питання участі бійців УДА в бойових діях на передньому краї, безпосередньо в бойових порядках ЗС України, повідомляв прес-центр. С.Наєв, який виступає проти присутності збройних добровольців і волонтерів на передовій, запропонував на основі контракту (зокрема й короткострокового) проходження військової служби в резерві у складі бойових військових частин спеціального призначення, розвідки та в підрозділах територіальної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА