17:01 16.10.2018

У Швейцарії заарештовано майно "банкіра" Курченка

1 хв читати
У Швейцарії заарештовано майно "банкіра" Курченка

 Департамент міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо створення злочинної організації екс-президентом Віктором Януковичем і її структурного підрозділу під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка, а також скоєння в її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

"Про підозру в участі у цій злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ "Брокбізнесбанк", який, за даними слідства, був підконтрольний учасникам злочинної організації", - йдеться в оприлюдненому у вівторок на сайті Генпрокуратури повідомленні.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинах один із колишніх службових осіб  ПАТ "Брокбізнесбанк" отримував значні суми. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації, встановлено один із рахунків, на який, за даними слідства, переказувалися злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

"Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на зазначених рахунках арештовано кошти загальною сумою $2 млн", - ідеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА