20:05 16.10.2018

У США попередили про можливі санкції проти компаній Росії і Ірану, які працюють в Сирії

3 хв читати
У США попередили про можливі санкції проти компаній Росії і Ірану, які працюють в Сирії

Адміністрація президента США Дональда Трампа розробляє нову стратегію щодо Сирії, яка, зокрема, передбачає введення санкцій відносно російських і іранських компаній, що займаються реконструкцією в Сирії, повідомляє у вівторок телеканал CNBC News з посиланням на джерела, знайомі зі стратегією.

Нова стратегія значною мірою зосереджена на тому, щоб витіснити Іран і дружні йому сили з Сирії, зазначає телеканал. Стратегія, за даними телеканалу, не має на увазі прямого нападу американських військових на іранські сили або їх союзників.

Навпаки, для того, щоб витіснити Іран з Сирії, США планують використовувати політичні та дипломатичні зусилля, спрямовані на фінансовий тиск на Іран, повідомляє телеканал.

Так, за даними джерел телеканалу, знайомих з планом, США мають намір не виділяти допомогу на відновлення тих районів Сирії, де присутні російські та іранські війська. "США також можуть ввести санкції проти російських і іранських компаній, що працюють над реконструкцією в Сирії", - повідомляє CNBC News.

Стратегія також передбачає продовження боротьби з рештою осередків опору ІД і пошук способу політичного переходу в Сирії після відходу звідти ІД і Ірану.

У Міноборони США побоюються, що зросла увага до Ірану на тлі присутності іранських і американських військ на території Сирії, може більшою мірою втягнути США в конфлікт, зазначає телеканал.

Джерело телеканалу, яке працює в сфері оборони, розповіло, що, згідно з новим планом, Міноборони США продовжить говорити про місію в Сирії як про операцію, спрямовану проти ІД. Білий дім і держдепартамент, у свою чергу, сфокусуються на економічному і дипломатичному тиску на Іран.

Нова стратегія не включає в себе обов'язковим пунктом відхід від влади президента Сирії Башара Асада, відзначає телеканал. Водночас, автори стратегії наполягають, що у нового уряду Сирії не має бути тісних зв'язків з Іраном.

За даними телеканалу, з минулого року стратегія Трампа щодо Сирії включає в себе чотири цілі: розбити ІД, перешкодити сирійській владі використовувати хімічну зброю, сприяти політичному переходу в Дамаску, а також стримати Іран.

У квітні Трамп заявляв, що він хоче, щоб американські війська пішли з Сирії. Однак американські політики і міжнародні союзники США умовили Трампа залишити війська в Сирії. Так, противники виведення американських військ заявляли Трампу, що їх вихід створить в Сирії вакуум, який заповнять Іран і ІД, повідомляє телеканал.

Адміністрація Трампа вважає, що санкції, які США ввели проти Ірану, вже надають ефект на Іран, а подальший економічний тиск на країну завадить діям іранських сил у Сирії.

8 травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід зі Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми і про відновлення в повному обсязі односторонніх санкцій щодо Ірану.

Перший блок обмежувальних заходів проти Ірану, що стосується іранського автомобільного сектора, а також торгівлі золотом та іншими металами, був відновлений на початку серпня.

Другий блок антиіранських санкцій має вступити в силу до 4 листопада. Ці обмежувальні заходи стосуватимуться енергетичного сектора Ірану, транзакцій, що мають відношення до вуглеводневої сировини, і транзакцій, пов'язаних з центральним банком Ірану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА