08:12 17.10.2018

В ООН закликають Анкару і Ер-Ріяд об'єктивно розслідувати обставини зникнення журналіста Хашкаджі

2 хв читати
В ООН закликають Анкару і Ер-Ріяд об'єктивно розслідувати обставини зникнення журналіста Хашкаджі

В ООН закликають Туреччину і Саудівську Аравію провести об'єктивне розслідування обставин зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в Стамбулі, повідомляє у вівторок агентство "Ассошіейтед прес".

"Якщо ми побачимо, що одна з держав, яких це стосується, не виконує свої міжнародні зобов'язання в питанні співпраці при розслідуванні цієї справи, тоді не виключено, що я зможу публічно втрутитися і закликати ці держави виконувати зобов'язання", - заявив спецдоповідач ООН з питання про тортури Нільс Мельцер.

"Ми маємо дати час державам, яких це стосується", - додав він.

Окрім того, голова Комітету проти тортур, який стежить за дотриманням процесу імплементації державами Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, Єнс Модвіг, зазначив, що і Саудівська Аравія, і Туреччина ратифікували документ.

За його словами, в комітеті відбулося обговорення доповіді Саудівської Аравії від 2016 року відповідної тематики, і він викликав у членів комітету питання в тому, що стосується свободи дій для правозахисників і журналістів в країні.

Раніше американський канал Сі-Ен-Ен з посиланням на турецьке офіційне джерело повідомило, що тіло журналіста Дж.Хашкаджі розчленували після вбивства в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Напередодні американські ЗМІ повідомили, що в Ер-Ріяді готуються визнати, що журналіст був убитий у саудівському консульстві в Стамбулі. При цьому відповідальність за загибель журналіста буде покладено на агентів саудівських спецслужб, які не отримали дозвіл влади на проведення даної операції. Також, за даними каналу, Ер-Ріяд повідомить, що смерть журналіста наступила "через те, що допит пішов не за планом".

Агентство "Ассошіейтед прес" раніше повідомило, що поліція Туреччини виявила докази, що вказують на те, що журналіста Дж.Хашкаджі вбили в саудівському генконсульстві.

Журналіст Дж.Хашкаджі, який працює оглядачем американської газети "Вашингтон пост" і з 2017 року живе в США, пропав в Туреччині 2 жовтня після того, як увійшов до будівлі генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Згідно з інформацією з камер спостереження, Дж.Хашкаджі, який виступав з критикою влади Саудівської Аравії, не покидав будівлю генконсульства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА