10:02 17.10.2018

ГПУ направила запит про екстрадицію затриманого у Франції Малиновського

1 хв читати

Генеральна прокуратура України направила до Франції запит про екстрадицію громадянина України Дмитра Малиновського, затриманого у Франції за шахрайство, повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

"Генеральною прокуратурою України направлено запит до компетентних органів Французької Республіки про видачу 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у вівторок ввечері.

У прокуратурі підтвердили, що Д.Малиновський у березні-квітні 2015 під виглядом укладення контракту на поставку мінеральних добрив виробництва ВАТ "Одеський припортовий завод" заволодів грошовими коштами приватної компанії в сумі понад EUR 12 млн, які були перераховані в якості передоплати за товар.

Надалі ці кошти були переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах.

Крім того, правоохоронцями встановлено, що шахрай використовував завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть і нині використовує підроблений паспорт іншої країни.

"За результатами досудового слідства зазначеній особі заочно повідомлено про підозру у ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)", - йдеться в повідомленні.

1 серпня 2018 слідчим підрозділом прокуратури м.Києва Д.Малиновський був оголошений у міжнародний розшук.

5 жовтня 2018 він був затриманий правоохоронними органами Французької Республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА