11:34 17.10.2018

У Києві відбувається акція профспілок, які вимагають від Кабміну та ВР мінімальної зарплати в 7,7 тис. грн

2 хв читати
У Києві відбувається акція профспілок, які вимагають від Кабміну та ВР мінімальної зарплати в 7,7 тис. грн

У центрі Києва відбувається всеукраїнська акція протесту профспілок, серед вимог яких - встановлення мінімальної заробітної плати на рівні не нижче ніж 7,7 тис. грн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 10:20 на майдані Незалежності зібралося кілька тисяч активістів. Потім учасники мітингу рушили вулицею Хрещатик до будівлі Кабінету Міністрів. Біля Будинку уряду відбудеться великий мітинг, на якому й буде оголошено вимоги профспілок.

Активісти тримають прапори профспілкових організацій і плакати зі своїми вимогами.

Акція приурочена до Міжнародного дня боротьби з бідністю і відбувається під гаслом "Гідність - людині, роботу - Україні, добробут - родині!"

Раніше зазначалося, що причинами проведення акції є низький рівень життя і зарплати більшості українців, високі ціни на комунальні послуги, зростання цін на товари, продукти, пальне та проїзд, комерціалізація бюджетної та соціальної сфер, виїзд громадян за кордон у пошуках роботи та заяви влади про чергове підвищення ціни на газ.

Головними вимогами, які буде висунуто до Верховної Ради, уряду та роботодавців, є: забезпечення пріоритетності розвитку вітчизняного виробництва для створення робочих місць; встановлення з 1 січня 2019 року розміру мінімальної зарплати на рівні не менше ніж 7 тис. 700 грн, мінімальної пенсії - 2 тис. 840 грн і прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 5 тис. 167 грн; витрати на освіту в розмірі 7% ВВП і на охорону здоров'я - 5% ВВП у державному бюджеті на 2019 року; невідкладно повернути борги із заробітних плат понад 100 тис. працівників; зупинити рейдерство майна профспілок і наступ на їхні права.

Крім того, у профспілок є багато галузевих вимог.

Акція відбувається мирно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА