12:04 17.10.2018

НАЗК внесло приписи міністру культури та главі Держпраці

2 хв читати
НАЗК внесло приписи міністру культури та главі Держпраці

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку та главі Державної служби України з питань праці (Держпраці) Роману Чернезі щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Як повідомляється в середу на сайті НАЗК, припис Є.Нищуку внесено через порушення посадовими особами Міністерства культури вимог статті 28 закону "Про запобігання корупції" - невжиття заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності генерального директора – художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського Мирослава Вантуха.

"Встановлено наявність у художнього керівника ансамблю потенційного конфлікту інтересів, який полягає у прямому підпорядкуванні близьких йому осіб. А саме донька працює помічником балетмейстера ансамблю, син - головним адміністратором, зять - артистом балету вищої категорії, онука - артисткою балету", - зазначено в повідомленні.

Крім того, розпорядження внесено главі Держпраці щодо його заступника Ігоря Шумелюка, який безпідставно відмовив у наданні копій матеріалів дисциплінарного провадження у відповідь на законну вимогу НАЗК. Так, за наявною в Нацагентстві інформацією, Держслужба відкрила дисциплінарне провадження стосовно першого заступника начальника Головного управління Держпраці в Одеській області щодо можливого отримання ним подарунків.

У повідомленні також зазначено, що НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення командиром військової частини А4615 Міністерства оборони Віктором Кузьменком. Військовослужбовець прийняв на посаду близьку особу, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА