17:12 17.10.2018

Для відсторонення Семочка від посади правових підстав немає - глава СЗРУ

2 хв читати
Для відсторонення Семочка від посади правових підстав немає - глава СЗРУ

Глава Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) Єгор Божок заявляє про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника Сергія Семочко щодо якого Служба безпеки України перевіряє інформацію в рамках кримінальної справи про держзраду.

"Немає правових підстав для відсторонення", - сказав Є.Божок журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про те, чому С.Семочко не відсторонений від займаної посади.

Водночас глава СЗР наголосив, що Служба проводить внутрішнє розслідування, інформація про яке також не підлягає розголошенню.

За його словами, державну таємницю також становить інформація про напрями, які курирує перший заступник голови СЗР.

На засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Є.Божок, відповідаючи на запитання членів комітету, сказав, що С.Семочко не позбавлений допуску до держтаємниці. "Позбавити кого-небудь допуску до державної таємниці можна лише за рішенням суду", - пояснив він.

Є.Божок не зміг уточнити, чи перебуває автомобіль Є.Семочка на балансі СВР. Водночас перший заступник глави СБУ Віталій Маліков, присутній на засіданні комітету, сказав, що автомобіль С.Семочка на балансі СБУ не значиться.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігус кримінального провадження по ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію щодо першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки, а раніше керівника контррозвідки СБУ Сергія Семочка.

"Орган досудового розслідування планує підключити до процесуального співпраці Д.Бігуса і його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин", - додали в СБ України в своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Водночас у спецслужбі нагадали, що інформацію про стан і можливе незаконне збагачення С.Семочка перевіряє НАБУ в рамках зареєстрованого ними кримінального провадження у ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

Раніше програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікувала сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки С.Семочко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА