19:08 17.10.2018

Генпрокуратура України порушила справу з огляду на теракт у Керчі, оскільки загинули і постраждали українські громадяни

2 хв читати
Генпрокуратура України порушила справу з огляду на теракт у Керчі, оскільки загинули і постраждали українські громадяни

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею "теракт" за фактом вибуху, що стався в коледжі в окупованій Росією Керчі, оскільки Крим є українською територією і громадяни, що проживають там, також є громадянами України, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні в Керчі сталося жахливе вбивство. Мені прокуратура доповіла, що порушено кримінальну справу", - сказав глава держави під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Він зазначив, що у полі зору розслідування особа потенційного вбивці та жахливі наслідки його дій.

Президент акцентував увагу на тому, що розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією, і українці, що живуть в окупації на півострові, - громадяни Української держави.

"Чому для нас це важливо? Тому що це українські громадяни. І, звісно, що коли гинуть українські громадяни, хоч би де це відбувалося, - це трагедія", - сказав П.Порошенко і висловив співчуття українцям, які втратили дітей і близьких.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом терористичного акту у зв'язку з вибухом у Керчі. "Прокуратура Криму зареєструвала кримінальне провадження за фактом терористичного акту за ст. 258 ч. 3 Кримінального кодексу України", - сказав начальник відділу прокуратури АР Крим Роман Мурачов.

Він наголосив, що в цій ситуації прокуратура черпає інформацію зі ЗМІ, зокрема щодо версій того, що сталося, кількості загиблих і поранених, а також інші дані. "Ми перевіряємо всі без винятку версії... І буде дано доручення СБУ перевірити ці версії", - сказав Р.Мурачов.

У середу в Керченському політехнічному коледжі сталися вибух і стрілянина. В результаті, за останніми даними, загинули 19 людей. Спочатку було заведено кримінальну справу за статтею "теракт", проте пізніше з'ясувалося, що вибух і стрільбу в коледжі влаштував один з його учнів - Владислав Росляков, який потім наклав на себе руки. Справу перекваліфікували на статтю "вбивство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА