13:51 18.10.2018

Київрада працює над створенням скверу Василя Сліпака на Андріївському узвозі - Прокопів

2 хв читати

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про "Про організаційно-правові заходи щодо створення скверу на Андріївському узвозі, 33/6 у Подільському районі міста Києва", що передбачає облаштування скверу імені відомого українського оперного співака, соліста Паризької опери, Героя України Василя Сліпака.

Як повідомляє прес-служба Київради, рішення підтримали 88 депутатів. "Згідно з документом, на Андріївському узвозі заплановано облаштування скверу. Але відповідна земельна ділянка зараз перебуває в оренді. Тому виконавчий орган Київради (КМДА) має провести переговори з орендарем про розірвання договору оренди для використання цієї ділянки для розміщення скверу. Якщо орендар відмовиться, це питання буде вирішуватися в судовому порядку. У разі згоди, збитки орендарю будуть відшкодовані з міського бюджету", - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з рішенням, будуть організовані заходи щодо розроблення та затвердження проекту землеустрою щодо зміни категорії цільового призначення цієї ділянки.

"Майбутньому скверу запропоновано присвоїти ім'я всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької опери, Героя України Василя Сліпака. Ця вимога громади. Адже була зареєстрована відповідна петиція, яка набрала понад 10 тис. голосів. І сьогодні ми фактично її втілюємо в життя. Цим рішенням ми створюємо нову зелену зону в центрі столиці, а також вшановуємо нашого співвітчизника оперного співака Василя Сліпака, який героїчно загинув на Сході країни", - зазначив заступник міського голови, секретар Київради Володимир Прокопів.

Для того, щоб присвоїти скверу ім'я Василя Сліпака, відповідне питання має розглянути Комісія з питань найменувань.

Як повідомлялося, В.Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. 19 років пропрацював у французьких оперних театрах, співав у паризьких "Гран-Опера", "Атеней", Опера Бастилія, оперних театрах міст Массі і Сен-Етьєн, а також в "Амфітеатрі 3000" Ліона. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.

З червня 2015 року В.Сліпак перебував у зоні АТО на Донбасі. Спочатку надавав волонтерську допомогу, потім приєднався до 7-го батальйону ДУК "Правий сектор". 29 червня загинув від кулі снайпера поблизу селища Луганське Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року президент України Петро Порошенко посмертно нагородив В.Сліпака орденом "За мужність" I ступеня, а 20 лютого 2017 присвоїв йому звання Героя України (посмертно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА