09:46 19.10.2018

Квартиру Максакової в Києві намагалися захопити невідомі, їх затримали

3 хв читати
Квартиру Максакової в Києві намагалися захопити невідомі, їх затримали

Група невідомих намагалася 18 жовтня захопити київську квартиру оперної співачки, вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакової, їх затримали, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Група невідомих чоловіків, зламавши двері, проникла у квартиру на бульварі Т.Шевченка в Києві ... В цей час у приміщенні перебували син М.Максакової та няня. Невідомі поводилися агресивно, змінили на дверях замки й вимагали звільнити приміщення", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці отримали повідомлення про захоплення житла й виїхали на місце події. Надалі дев'ятьох осіб, котрі брали участь у протиправних діях, доправили до Шевченківського районного управління поліції.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст.356 Кримінального кодексу України (самоправство). Проведення досудового розслідування доручено Шевченківському управління поліції, хід слідства контролює прокуратура.

Раніше про захоплення квартири повідомило видання "Гордон" із посиланням на М.Максакову. За її словами, нападників було 15 осіб, а сама вона в цей час перебувала за межами країни. "Мені зателефонувала няня й повідомила, що у квартиру, де я мешкаю, ламають двері. Просто зараз двері вже зламані, 15 осіб стоять у коридорі й вимагають збирати речі. Поліцію викликали. Мене не було в цей час у Києві. Я дуже нервую, вже вилітаю. Переконливо прошу правоохоронні органи негайно відреагувати на ситуацію", - заявила співачка.

Вона підозрює в захопленні квартири екс-начальника відділу Слідчого комітету Одінцовського району Московської області РФ Дениса Панаїтова, з яким вона тривалий час судилася за її московську квартиру і якого одразу підозрювала в убивстві Д.Вороненкова.

"Панаїтов втерся в довіру до Дениса. Наполягав на його переїзді в Україну, говорив, що йому там буде безпечніше. Потім він дав нам ключі від своєї київської квартири і сказав: живіть... У якийсь момент було прийнято рішення, що я перепишу на Панаїтова свою квартиру в Москві, а той у відповідь - на мене свою квартиру в Києві... 22 березня 2017 року до Панаїтова перейшло право власності на мою московську квартиру, а наступного дня Вороненкова застрелили. Панаїтов свою частину договору так і не виконав", - розповіла М.Максакова.

За її словами, цю квартиру арештовано за рішенням суду, і будь-які маніпуляції з нею незаконні. "Українське слідство стосовно Панаїтова порушило кримінальну справу за статтею "шахрайство". Панаїтов на допити не ходить, переховується від правоохоронних органів України на території РФ. Тому суд заарештував київську квартиру. Незважаючи на це люди Панаїтова зламали замки й заблокували в квартирі мого сина Ваню і його няню", - додала співачка.

М.Максакова - депутат Держдуми РФ VI скликання (2011-2016 роки). Наприкінці 2016 року з чоловіком Д.Вороненковим переїхала в Україну. Д.Вороненкова вбили 23 березня 2017 року на бульварі Шевченка в центрі Києва.

В організації вбивства підозрюють громадянина РФ Володимира Тюріна - колишнього цивільного чоловіка М.Максакової. В березні 2018 року його було оголошено в розшук в Україні. Досудове розслідування у справі про вбивство Д.Вороненкова було завершено у травні 2018 року, оголошено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА