12:21 19.10.2018

СБУ викрила підприємство, що ввозило продукцію з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію

1 хв читати
СБУ викрила підприємство, що ввозило продукцію з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність компанії, що діяла з 2014 року на непідконтрольній території Донецької області та платила податки псевдодержавним утворенням бойовиків, керівниками якої є бізнесмени, що володіють групою товариств на підконтрольній українській владі території.

"Підприємство з непідконтрольної території з 2015 року незаконно здійснювало експортно-імпортні операції з материнською структурою на загальну суму понад $2 млн. Для здійснення угод ділки використовували власну компанію в Росії та надавали недостовірні відомості контролюючим органам України. Продукція вивозилася з "ЛНР/ДНР" до РФ через неконтрольовану ділянку кордону й постачалася в Україну під виглядом російських товарів", - повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці вилучили документи, що підтверджують причетність менеджменту комерційних структур до фінансування бойовиків, під час слідчих дій у Києві та області за адресами проживання і роботи фігурантів провадження. Окремим причетним особам оголошено підозру за ч.2 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Тривають подальші слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності задіяних у протиправному механізмі.

Назву підприємства і сферу його діяльності в СБУ не називають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА