13:42 19.10.2018

Російська закордонна церква розриває спілкування з Константинополем

1 хв читати

 Російська православна церква за кордоном заявила про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом через його дії в Україні.

"За ситуації, коли самій природі канонічного православ'я завдають важких образ, Архієрейський Синод РПЦЗ не має іншого вибору, як із глибоким жалем, але і з повною переконаністю оголосити про свою згоду з рішенням Священного Синоду Московського патріархату, яким визнається неможливість продовження євхаристійного спілкування з Константинопольською церквою на будь-якому рівні", - йдеться в заяві Архієрейського Синоду РПЦЗ, оприлюдненій на її сайті.

Як випливає з документа, розрив із Константинополем триватиме доти, доки ця древня і колись славна Церква-сестра не принесе покаяння, не відмовиться від введення неправдивого і чужого православ'ю вчення про певну першість і всеосяжну владу, які їй нібито належать, не повернеться до православної віри і не припинить своїх беззаконь".

Таким чином, зазначено в документі, доки нинішня ситуація залишатиметься незмінною, духовенство РПЦЗ не може служити в будь-якому приході Константинопольської церкви або запрошувати священнослужителів цієї Церкви послужити в храмах РПЦЗ. Також мирянам не дозволяється причащатися в храмах Константинопольського патріархату. Крім того, РПЦЗ не братиме участі в богословських церковних зборах, які очолюють або співголовами яких є архієреї та священики Константинополя.

Із 2007 року РПЦЗ є самоврядною частиною Російської православної церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА