14:03 19.10.2018

Корабель морської охорони "Донбас" після ремонту повернувся в стрій

1 хв читати

Корабель морської охорони "Донбас" Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби повернувся в стрій для охорони державного кордону в акваторії Азовського моря після проведення планового ремонту, повідомляється на офіційному сайті прикордонвідомства в п'ятницю.

Ремонтні роботи здійснював Азовський судноремонтний завод, який раніше переміг у тендері.

"Розуміючи напруженість обстановки в Азовському морі, необхідність якнайшвидшого повернення "Донбасу" на службу, фахівці заводу в стислі терміни провели роботи з модернізації окремих систем та механізмів двигунів корабля, очищення та фарбування корпусу, обслуговування паливних, баластних цистерн тощо. Протягом ремонтних робіт екіпаж корабля пліч-о-пліч працював разом із робітниками суднобудівного заводу, забезпечував живучість корабля", - йдеться в повідомленні.

Після проведення докових робіт і спуску корабля на воду він пройшов ходові випробування, результати яких задовольнили приймальну комісію, розповіли в Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" Військово-Морських сил Збройних сил України 23 вересня увійшли в Азовське море, пройшовши через Керченську протоку, і вранці наступного дня увійшли в порт Маріуполя у супроводі двох малих броньованих артилерійських катерів.

"Донбас" і "Корець" мають стати основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА